Saturday, January 23, 2010

Trond Moberg

Norwegian Route 66 Association

Trond er gift med Vera og har to barn og et barnebarn. Han er født i Bergen 4. februar 1956 og er oppvokst samme sted. Etter fullført ingeniørutdannelse emigrerte han i 1982 til USA med kone og to barn for å studere til sivilingeniør. Etter ferdig utdannelse i 1985 var meningen å arbeide i USA, men omstendighetene ville det annerledes. Hele familien reiste tilbake til Bergen der Trond begynte på IT avdelingen i forsikringsselskapet Vesta Hygea (seinere Vesta Forsikring). Her sluttet han i 1998 for å jobbe i ATM AS, et konsulentfirma han etablerte i 1987.

I 1995 tok han motorsykkel sertifikat sammen med kameraten og naboen Dag Aksnes, og i 1996 begynte de to planleggingen av en tur på motorsykkel i USA sammen. Planen var å kjøre Route 66 i 1999 (Route 66 in 99) og etterhvert som venner og venners venner fikk kjennskap til planene, ville de gjerne være med. Både TV 2 og Bergens Tidende fikk høre om gutteturen og meldte seg på. Dette resulterte i flere artikler i Bergens Tidende og et TV program på TV 2. I 2001/2002 filmet og produserte Trond en dokumentar som ble vist på NRK høsten 2002.

Dag og Trond hadde med seg 25 nordmenn på turen langs Route 66 i 1999 og underveis fikk de avtalt et møte med Michael Wallis i Santa Fe og konen Suzanne i Tulsa. På møtet med Michael foreslo han at vi startet en norsk Route 66 forening og ville gjerne hjelpe til med å etablere denne. I 2000 reiste Dag og Trond til Tulsa for å ha et to dagers møte med Michael og Suzanne og ”The Norwegian Route 66 Association” ble etablert. Michael la opp hele ruten for oss, og introduserte oss for flere Route 66 notabiliteter som Jim Ross, Angel Delgadillo, Tom Teague, Ken Turmel, osv. Han var en viktig døråpner i planleggingen av de seinere års turer og vi får som regel med oss en middag eller frokost sammen med ham og konen når vi er underveis. Et foredrag om Route 66 av Michael Wallis er et av høydepunktene på våre turer.
 
I 2003 knyttet Trond til seg Ken Turmel (the Landrunner) for å planlegge nye opplevelsesturer i USA og å hjelpe med å ytterligere forbedre våre Route 66 turer.


Ken har reist over 250.000 miles på amerikanske to-felts veier og kjenner landet og folkene bedre enn de fleste. Sammen med konen Melissa prøvekjørte Ken, Trond og Vera den nye ”Pacific Wild West” turen som ble et nytt tilbud i 2006.
 
Scratch (Richard Woodley) ble ansatt som guide i 2008. Som Ken har han også kjørt tusenvis av miles på de amerikanske landeveiene, og her vært med på treffet i Sturgis hele ni ganger.
 
Dag Aksnes - Michael Wallis - Trond Moberg
 
Vi ønsker deg hjertelig velkommen på tur.

No comments: